Horlama Tedavisi Lüleburgaz

Horlama tedavisi Lüleburgaz, hava yolunun gerektiği gibi açık kalmasını sağlayarak horlama şikâyetinin ve bu şikâyete bağlı ortaya çıkan ikincil problemlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan tedavidir. Horlama aşırı kilo, stres ve fazla sigara kullanımı gibi pek çok sebepten ortaya çıkabilir. Bu sebeplerin her birinin, hava yolunun yeterli açıklığa sahip olmamasında payı olabilmektedir. Hava yolunun yeterli açıklığa sahip olmaması nedeniyle de bireyler horlayabilmekte ve hem kendilerini hem de çevrelerindeki kişileri rahatsız edebilmektedirler.

Horlama tedavisi sırasında, özel ve basit kullanımlı aparatlar sayesinde hava yolunun açık kalması, horlama şikâyetinin son bulması ve bireylerin kaliteli bir şekilde uykularını alabilmesi sağlanabilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Horlama tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Horlama tedavisi için hangi doktora gitmek gerekir?’’, ‘’Horlama nedenleri nelerdir?’’ ve ‘’Horlama kendiliğinden geçer mi?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Lüleburgaz horlama tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Dr. Dt. Mümin Atakan ile iletişime geçebilirsiniz. 

Horlama Nedir?

Horlama, uyku sırasında solunan havanın, hava yolundaki dokularla etkileşime girmesi sonucu oluşan ve son derece rahatsız edici olabilen sestir. Bu sesin şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Horlama şikâyeti dönem dönem artış gösterebilir. Bireyler, horladıkları için yakınları veya partnerlerinden tepki toplayabilirler. 

Horlama Tedavisi Nedir?

Horlama tedavisi, hava yolunun gerektiği ölçüde açık kalmasını ve bireyin uyku sırasında rahat bir şekilde soluk alıp verebilmesini sağlayan özel bir tedavi uygulamasıdır. Bu tedavi uygulaması sırasında horlama protezi olarak da bilinen bir aparat kullanılmaktadır. Dişlere takılan bu özel plaklar sayesinde bireyin hava yolu açık kalmakta ve birey horlamadan uyuyabilmektedir. 

Horlama Nedenleri Nelerdir?

Horlama nedenleri arasında şunlar yer alıyor olabilir:

  • Hava yolunda yer alan dokuların yapısıyla ilgili problemler.
  • Aşırı sigara ve alkol tüketimi.
  • Aşırı stres ve yorgunluk.
  • Aşırı kilolar.
  • İlaç kullanımı.
  • Uyuma şekli ve yastık seçimi.
  • Kalp hastalıkları.
  • Yumuşak damak şişmesi.
  • Yüksek tansiyon.
  • Uyku apnesi.

Horlama nedenlerini bu şekilde sıralamak mümkündür. Horlama, çoğu zaman birden fazla nedenden meydana gelmektedir. 

Horlama Tedavisi Neden Yapılır?

Horlama tedavisinin en büyük amacı bireyin sağlıklı bir uyku uyuyabilmesidir. Çünkü uyku sırasında horlayan bireyler sabahları yorgun ve uykularını almamış bir şekilde uyanabilirler. Bununla birlikte çevrelerindeki insanlar ve özellikle de partnerleri bireyin horlamasından şikâyetçi olabilir. Yani horlama tedavisi hem bireyin kendisinin hem de yakınlarının hayat kalitesini arttırmak için yapılmaktadır. 

Horlama Tedavisi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Horlama tedavisi için alanında uzman bir diş hekimiyle görüşülebilir. Böylece horlamanın nedenleri değerlendirilebilir ve horlamayı sonlandırmaya yönelik tedavi uygulamalarına başlanabilir. 

Horlamanın Zararları Nelerdir?

Horlamanın zararları arasında şunlar yer alır:

  • Horlayan bireylerin uykusu bölünebilir.
  • Uykunun bölünmesine bağlı olarak birey gün içerisinde yorgun ve uykulu hissedebilir.
  • Bireyin partneri veya yakınları horlama sesinden rahatsız olabilir. Buna bağlı olarak tartışmalar ve anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir.
  • Horlayan birey sabahları boğaz ağrısı deneyimleyebilirler.
  • Horlamaya bağlı olarak uykuya dalmakta zorlanılabilir.
  • Çarpıntı hissi deneyimlenebilir.
  • Geceleri soluksuz kalmış gibi nefes nefese uyanılabilir.
  • Birey normalden daha sinirli ve agresif bir yapıya sahip olabilir.

Horlamanın zararlarını bu şekilde özetlemek mümkündür. Bahsi geçen zararlar özellikle de uzun vadede bireyi yıpratabilmekte ve günlük yaşamında ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu yüzden horlama şikâyeti olan bireyler mutlaka alanında uzman bir hekimle görüşmelidirler. 

Horlama Tedavisi Var Mı?

Horlamayı sonlandırmaya yönelik pek çok uygulama vardır. Bu uygulamalardan bazıları cerrahi operasyonlar gerektirmektedir. Çoğu birey gerek kişisel tercihleri gerekse de yaşam şartları sebebiyle ameliyat olmak istememektedir. Bu yüzden medikal tedavi uygulamaları çok daha sık tercih edilmektedir. 

Horlama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Horlama tedavisi sırasında diş hekimi, hastanın ağız yapısını detaylı olarak inceler. Bu incelemeler sırasında solunum yolunu kapatıyor olabilecek sorunlar değerlendirilir. Daha sonra ise tedavi uygulaması kararlaştırılır. Bu tedavi çoğu zaman horlama protezi olarak bilinen özel plaklarla yapılmaktadır. Bahsi geçen plaklar uyunmadan önce alt ve üst dişlere yerleştirilmektedir. Böylece solunum yolu açık kalmaktadır ve horlama şikâyeti son bulmaktadır. 

Lüleburgaz Horlama Tedavisi Fiyatları 2022

Lüleburgaz horlama tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Dr. Dt. Mümin Atakan ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Call Now Button