Lüleburgaz Diş Teli Tedavisi

Diş teli tedavisi Lüleburgaz, dişlerin birbirleri ile uyum ve düzen içerisinde var olabilmesi için yapılan ortodonti uygulamasıdır. Çene yapısıyla ilgili problemler, erken süt dişi kaybı ve daha pek çok faktör dişlerin düzeniyle ilgili problemler görülmesine sebep olabilir. Bu problemler genellikle çocukluk çağında fark edilir. Bu süreçte çeşitli ortodonti tedavileri yardımıyla dişler ideal konumlarına doğru yönlendirilebilir ve zaman içerisinde birey düzenli, estetik açıdan zengin ve sağlıklı dişlere kavuşabilir.

Bahsi geçen ortodonti tedavileri arasında en sık tercih edileni diş teli tedavisidir. Diş teli tedavisi yıllardır ortodonti tedavilerinde başarı ile kullanılmaktadır. Yazımızın devamında ‘’Diş teli tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Diş teli tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’, ‘’Diş teli tedavisi kimlere yapılabilir?’’ ve ‘’Diş telleri kaç yıl kullanılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Lüleburgaz diş teli tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Dr. Dt. Mümin Atakan ile iletişime geçebilirsiniz.

Diş Teli Nedir?

Diş teli, farklı türleri bulunan ve dişlerdeki çapraşıklıklarla birlikte dişler arasındaki ideal olmayan boşlukları düzeltmek için kullanılan özel bir apareydir. Bu aparey ortodonti tedavilerinde başarılı bir şekilde yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Diş Teli Tedavisi Nedir?

Diş teli tedavisi, dişler ile çene arasında ideal bir uyum sağlanması ve diş düzeninin yeniden kurulması için yapılan gelişmiş bir ortodonti tedavisidir. Bu tedavi uygulaması sayesinde ortodontik problemler erken yaşlarda tedavi edilebilmekte ve birey yetişkinlik yaşamı boyunca sağlıklı dişlere sahip olmanın ayrıcalığını yaşayabilmektedir.

Diş Teli Tedavisi Neden Yapılır?

Diş teli tedavisi şu gibi amaçlarla yapılabilir:

  • Diş ve çene eklemi arasındaki düzensizlikleri gidermek.
  • Dişlerdeki düzen bozukluklarını ve çapraşıklığı ortadan kaldırmak.
  • Dişler arasındaki boşlukları gidermek.
  • Bireyin işlevsel dişlere ve güzel bir gülümsemeye sahip olmasını sağlamak.

Diş teli tedavisi bahsi geçen amaçlar doğrulusunda yapılabilir.

Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?

Diş teli çeşitleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Metalik yapılı olan klasik diş telleri.
  • Porselen diş telleri.
  • Lingual diş telleri.

Bunlara ek olarak diş düzeninin yeniden düzenlenmesi için invisalign veya şeffaf plak olarak bilinen özel apareyler de kullanılabilir. Bu apareyler klasik diş tellerine kıyasla çok daha estetik ve pratik bir tedavi imkânı sunarlar. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizdeki yazıları inceleyebilirsiniz.

Diş Teli Kaç Yaşında Takılır?

Diş teli 7 yaşından itibaren kullanılabilmektedir. Sabit diş teli tedavisi için 11 ila 12 yaşlarının beklenmesi de gerekebilmektedir.

Diş Teli Kaç Yıl Kullanılır?

Diş telleri 1 ila 3 yıl boyunca kullanılabilir. Bu süre bireyin sahip olduğu ortodontik problemin kapsamına ve türüne göre değişiklik gösterebilir. Diş hekiminiz diş telini kaç yıl kullanacağınız hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavisi yaklaşık 1,5 saat kadar sürmektedir. Bahsi geçen süre içerisinde diş telleri, dişlere yerleştirilmiş olur.

Diş Teli Nasıl Temizlenir?

Diş telleri olan bireyler ağız ve diş bakımlarına rutin bir şekilde devam etmelidirler. Diş fırçalama işlemi mutlaka yumuşak uçlu diş fırçalarıyla yapılmalıdır. Eğer ihtiyaç duyulursa diş tellerinin detaylı olarak temizlenebilmesi için küçük, ince uçlu, özel diş fırçaları da tercih edilebilmektedir. Diş hekiminiz, diş teli tedavisi sonrası diş temizliği gibi konularda detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

Diş Teli Kendiliğinden Çıkar Mı?

Diş telleri son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden kendiliğinden çıkmaz, oynamaz veya genleşmezler. Ancak yine de diş tellerine aşırı kuvvet uygulanması önerilmez.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Olur?

Diş teli tedavisi sırasında öncelikle dişlere braket ismi verilen yapılar yerleştirilir. Braketler yerleştirildikten sonra ise ark adı verilen özel yapılı teller, bahsi geçen braketlerden geçirilir. Tellerin kuvveti ve kuvvetin yönü dişleri ideal konumlarına yönlendirmeye yöneliktir. Böylece zaman içerisinde dişler ideal konumlarına dönerler ve düzenli bir diş görünümü elde edilir.

Diş Teli Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş teli tedavisi sonrası günlük yaşama dönülebilir. Tedavi sonrası ağız ve diş bakımına özen gösterilmelidir. Rutin diş kontrolleri kesinlikle aksatılmamalıdır. Mümkünse sert veya yapışkan yapılı gıdalar tüketilmemelidir.

Lüleburgaz Diş Teli Tedavisi Fiyatları 2023

Lüleburgaz diş teli tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Dr. Dt. Mümin Atakan ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Call Now Button